Bootcamp

Maak van uw hond een plezier… geen frustratie!

Omdat ik de laatste jaren meer en meer “problemen” opmerk tussen de relatie baas en hond ben ik mij gaan focussen op het aanbieden van bootcamps. Dit is een interne intensieve training gaande van 2 weken tem 4 weken waar we gedrag in de juiste banen leiden. Afhankelijk van wat er moet gebeuren en wat de hond kent, maw altijd op maat van de hond. Als eigenaar wordt u uiteraard betrokken bij de evolutie en maakt u er ook deel van uit door wekelijks een training mee te volgen. Na de bootcamp zijn er ook nog enkele opvolgsessies.

De verhalen die ik het vaakst te horen krijg zijn ‘thuis doet de hond het meestal goed maar eens buitenshuis waar een heleboel prikkels zijn loopt het fout’. Er is geen aandacht meer en de hond doet eigenlijk zijn zin. Hetzelfde geldt dan ook als er bezoek komt … mensen worden te enthousiast begroet en de hond luistert niet meer. Terugkomen op bevel is dikwijls ook een moeilijk punt. En rustig een terrasje doen is helemaal onhaalbaar.

Met een bootcamp wil ik bereiken dat de eigenaars de hond terugkrijgen die een sterke basis heeft gekregen om op verder te bouwen. Vanzelfsprekend is er nadien nog opvolging nodig maar het is zoveel aangenamer als u de juiste tools in handen krijgt.  Een gemanierde hond die onder controle staat is het doel. De hond heeft er zoveel baat bij want betekent dat er veel meer mee wordt gedaan.

Bootcamps worden aangeboden met e-collar (Chameleon van Martin System®️). Het gebruik ervan wordt u zorgvuldig uitgelegd. Wil iedereen er wel op wijzen dat deze tool niet wordt gebruikt om de hond pijn te doen maar wel om bijsturing te kunnen geven van zodra de hond ‘vrij’ is. Anders versterkt u telkens opnieuw het gedrag dat u niet wenst omdat de hond ermee wegkomt. Ik geloof dus zeker niet in het negeren van… er wordt nooit een probleem opgelost in de wereld door het te gaan negeren.

Tijdens bootcamps leert de hond sowieso structuur, regels, socialisatie met andere honden.

De meest voorkomende redenen om een hond op bootcamp te sturen zijn:

trekken aan de leiband
✓ uithalen naar honden, auto’s, fietsers,…
✓ niet alleen kunnen zijn
angstig gedrag
aandacht opeisen
niet terugkomen
 …

2 weken (meest voorkomend)

–  2.270 euro (incl BTW en e-collar)
–  2 trainingen met baasjes
–  2 opvolgsessies

3 weken 

2.730 euro (incl BTW en e-collar)
– 3 trainingen met baasjes
– 3 opvolgsessies

4 weken 

3.430 euro (incl BTW en e-collar
– 4 trainingen met baasjes
– 4 opvolgsessies

Op 7 weken en in volle COVID crisis kwam onze Vizsla pup bij ons. We wisten meteen dat het niet eenvoudig zou zijn dit zeer energieke hondje op te voeden.
Vernielingsdrang, bijten, janken, huilen, niet in de bench kunnen slapen (eigenlijk totaal niet slapen) en verlatingsangst; het zat allemaal in het pakket. Op een gegeven moment dachten we zelfs aan opgeven en hem herplaatsen. Toen leerden we Nathalie kennen. Reeds bij het eerste contact gaf ze ons het volste vertrouwen dat ze Scott manieren kon aanleren. Vanaf de eerste keer heeft ze ons prima gesteund en begeleid. Tijdens het bootcamp kregen we zeer regelmatig updates over de vorderingen die Scott maakte en Nathalie stuurde ons ook filmpjes door zodat we de training van zeer dichtbij konden volgen. Stilaan zagen we onze kleine terrorist omvormen tot een familiehond. Dankzij Nathalie is Scott een stabielere en rustigere versie van zichzelf geworden. We werken ook nu nog samen aan de verdere training en hebben met Nathalie afgesproken dat Scott regelmatig naar Gambino mag teruggaan voor dagopvang of training, zodat hij zijn aangeleerde manieren kan onderhouden en wij nieuwe tips en tricks meekrijgen. Nathalie biedt Scott voldoende uitdagingen aan (wandelingen, loopband, training …) in combinatie met de voor hem noodzakelijke rust. Het valt ons telkens op hoe enthousiast hij naar de dagopvang gaat. Nathalie is streng maar correct, zowel naar de honden als naar de baasjes toe en ze weet perfect hoe een succes te maken van een training. Zonder Nathalie hadden we deze hevige rakker niet bij ons kunnen houden en daar zijn we haar dan ook zeer dankbaar voor.
– Isabel
Skypp is bij jou gekomen omdat hij voortdurend met gespannen lijn wandelde en af en toe laattijdig (of niet) reageerde op mijn bevelen. Hij had ook een enorm probleem met “negeren” van andere honden, en soms zelfs licht agressief gedrag.
Ik heb tijdens de tussentijdse bezoeken steeds een tevreden en blije hond gezien, wat bewijst dat hij zeker niet tegen zijn zin de training volgde en zich thuis voelde bij Gambino. Ik zag ook snel verandering in zijn gedrag.
Na het bootcamp is de situatie zeer fel verbetert, ik heb een blije hond die nu doet wat van hem gevraagd wordt en het is nu een plezier om met Skypp verder te trainen en op tocht te gaan.
Met dank aan Nathalie en NePoPo!
– Ingrid

 Dankzij die 14 dagen hebben we een aangename en vooral een hond met veel minder schrik. Ze valt niet meer uit naar mensen, brommers en moto’s.  Haar haten op de rug komen ook niet meer recht op te staan. Thuis is ze ook veel rustiger geworden. Nu zijn we 1 week aan het trainen van naast mij te lopen en te gaan liggen. Liggen gaat al uitstekend dankzij de les ! Bij mij lopen gaat thuis ook al een stuk beter. Ik kijk al uit naar de komende lessen en haar zien vooruit te gaan. Alvast een dikke merci en ik raad het iedereen aan!

Cynthia

Ondertussen zijn onze 2 honden bijna een maand terug van bootcamp. Het verschil is dag en nacht. Onze honden trokken aan de leiband maar vooral, ze vielen echt enorm uit aan de leiband naar andere honden. Hoewel ze maar een middelmaat formaatje zijn, kon ik ze echt niet meer houden. Wandelen was een hele opgave geworden. Ik was verschillende keren gewond geraakt door een wegslippende lijn en in het bos kon je onze honden horen tot ver daarbuiten. Het was beschamend. Na 2 weken bij jou wandelen ze nu netjes aan de lijn, geen trekken meer en vallen ze nagenoeg niet meer uit naar andere honden. Eindelijk kunnen we terug met vertrouwen naar het bos gaan en zijn we niet in paniek als we een andere hond zien naderen. Gedaan met proberen er alles aan te doen om andere honden te vermijden. We kunnen er nu gewoon langs. We hebben thuis ook hier en daar de puntjes op de “i” gezet zodat ze ook in huis wat gehoorzamer en vooral ook rustiger zijn. En ook daar zien we de resultaten van. Je bent ook altijd bereid voor verdere hulp; we mogen altijd berichtjes sturen met vragen of een keer langskomen om nog wat bij te schaven. Ik kan dit ook zeker aanraden, want het is een andere manier van aanpakken dan je altijd gewend was en dat is dus ook voor de baasjes aanpassen. Bedankt!

– Bettina en Kim